marți, 9 aprilie 2013

Oboseala ...



Am obosit ... am obosit sa dau sens lucrurilor ... sa vad puzzel-uri atat de incurcate incat cu greu poti realcatui o viata coerenta si fiabila ... Am obosit sa exist in fiecare spatiu unde-mi port pasii ... sa astept o primavara ce se lasa atat de mult asteptata de parca ar fi o primadona ce-asteapta aplauzele spectatorilor pentru a pasi pe scena ... am obosit de niste nopti neindestulatoare ... diminetile vin ca si cand noaptea nici n-ar fi existat ... am obosit sa lupt ... sa respir ... sa ... traiesc intr-o stare de incertitudine ...
Si ce daca ??? Sunt oboselile mele si fac parte din bagajul pe care-l car cu mine pretutindeni ... sunt flash-uri in existenta ce apar ca o violare a unei linisti relative ... Unul tipa in gura mare vara trecuta, batandu-se cu pumnii in piept ca el vara nu doarme ... Ei si ce ??? imi venea sa-i strig, obosita de caldura, de fuga, de existenta ... dar m-am abtinut dintr-un bun simt cu care am fost crescuta ... Ete dom'le ... ce ma interesa pe mine ca el nu doarme ???
Eu as tot dormi ... dintr-o nevoie exasperanta de odihna ... Oare cum arata odihna ??? Hmmm se pare ca vom avea parte de o perioada de odihna Pastele asta ... Slava Domnului ... aveam atat de multa nevoie ... nu de alta dar trebuie sa ma pregatesc pentru vara ce vine ... sa-i pot asimila caldurile insinuante ce iti patrund in piele, pe sub piele ... in sange si te molesesc intr-un mod nefiresc ... Cand iti tarasti picioarele ca niste mari geamanduri betonate ce te scufunda in loc sa te tina deasupra ... cand te-mprietenesti cu Fata Morgana dintr-o perspectiva caniculara ... Si apa ... ah ... organismul meu freamata la auzul cuvantului magic ... APA ... pe care iarna o pun pe linie moarta ...Traiasca cafeaua ... cu aroma ei minunata ... si neagra ... si tare ... mmmm ... aroma ei inebunitoare cu care ma seduce ...

Astazi sunt varza ... Vorba cuiva ... Esti ceea ce mananci ... Si atunci nu-s varza ... sunt leurda ... usturoiata, piscatoare ... si foarte reconfortanta ... si canepa ... cred ca de la faina de canepa am starile astea contradictorii ... N-am citit cu foarte mare atentie instructiunile ... In fine ... bat campii fara gratie si mai ales fara sens ...

6 comentarii:

  1. :)
    Lasă bre, că trece! Se usucă şi cade, cum zicea bunica când îmi juleam genunchii şi prindeau coajă, iar eu mă îngrozeam, crezând că o să cadă tot piciorul.
    :))
    Ştiu eu pe unii care nu mai dorm de multă vreme. Deloc.
    Ce faci, bre, cu cânepa? Văleu! Fată, ai dat-o pe legale? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Faina de canepa este un aliment cu valori nutritionale deosebite care contine multe raspunsuri la problemele dietei tale zilnice.

    INFORMATII SUPLIMENTARE
    Valori nutritive Mod de utilizare Mod de pastrare Testimonial

    Valoare energetica/100 g 205 Kcal/ 1177 KJ
    Proteine 29.5 g
    Grasimi 8.1 g
    Saturate 0.9 g
    Polinesaturate
    Omega 6 4.4 g
    Omega 3 1.5 g
    Mononesaturate
    Omega 9 1.3 g
    Carbohidrati 48.2 g
    Fibre 46 g
    Zaharuri 2.2 g
    Vitamine
    Vitamina-alfa-E 0.22 mg
    Vitamina-gamma-E 2.47 mg
    Minerale
    Calciu 140 mg
    Potasiu 780 mg
    Fosfor 1030 mg
    Magneziu 420 m

    RăspundețiȘtergere
  3. In rest ... Sunt ca ostenii lui Mircea cel Batran ... "Obositi" ... "Obosim Maria Ta" (doar ca era cu biscuitii) :)))
    Orasul este obosit ... societatea este obosita ... lumea alearga intr-un mod haotic ... dupa nimic si dupa tot ... Suntem intr-o perioada in care nu numai primavara se lasa asteptata dar si speranta pare sa fi plecat departe ...
    Trece ... cu apa rece, cu cafea amara si cu Bcomplexuri ... drojdie de bere ... leurda, marar, ceapa verde, patrunjel ... Cura de primavara ...

    RăspundețiȘtergere
  4. Mei, orice ajută e bine venit.
    Faină compoziţie, n-am ştiut de ea. Da' io oricum n-aş putea să iau acum, în perioada asta! Că dacă-mi administrez aşa ceva...e trist. Pentru alţii, nu pentru mine. :))
    Din fericire sau nu, sunt o fiinţă solară şi cum ieşim din iarnă, cum îmi creşte energia, de zici c-am mâncat jeratic. D-aia nu poci să iau vitamine primăvara, că-i belea. Asta mi-ar mai lipsi!


    RăspundețiȘtergere
  5. Io-s cam aeriana in perioada asta si ma bantuie niste angoase de numa numa ... De ani de zile primavara imi aduce uitare si oboseala extrema ... Sunt si un pic cam in urma cu odihna ... program de 10 ore/zi si fara concediu de cativa ani ... isi cam spun cuvantul ..

    RăspundețiȘtergere
  6. Am fost şi eu la fel cândva, dar mi-am revenit.
    Însă la treaba cu concediu, nu-i deloc in regulă. E necesar să indrepţi lucrurile. Serios, chiar tre'i să faci ceva in privinţa asta.

    RăspundețiȘtergere