joi, 11 aprilie 2013

... am aplicat






Am invatat ca pot sa iubesc, dar nu pot cere celuilalt sa ma iubeasca ...
Aplicabilitate: Am iubit ... n-a fost de ajuns ... As mai iubi, dar nu mai gasesc resursele pierdut intr-un proces atat de laborios ca acela al iubirii ... Iubesc, dar nu fizic ... doar simplu si uman ... 
Am invatat ca pot fi fericita, fara ca aceasta fericire sa aibe un motiv anume ..
 Aplicabilitate: M-am trezit din senin ca sunt fericita, o senzatie de GEAM DESCHIS SPRE LUME ...
Am invatat ca primavara vine din ce in ce mai rar si sta din ce in ce mai putin ..
 Aplicabilitate: Afara este primavara ... atata doar ca este capricioasa si rece ... soarele este "rara avis" ...
Am invatat ca viata e unica si depinde numai de tine cum alegi sa o traiesti ..
 Aplicabilitate: am pierdut multi oameni de-a lungul timpului ... am trait intr-o zona de razboi personal, zona pe care am explorat-o pana in momentul in care am simtit ca ma scurg ... Si-ntradevar ... alegerile sunt la purtator ... am schimbat si m-am schimbat ... Slava Domnului pentru asta .
Am invatat ca invatand intr-una risti la un moment dat sa te blochezi in propriile limitari ...
 Aplicabilitate: Bunica mea Dumnezeu sa o odihneasca, avea o vorba " Maica, unde-i carte multa e si prostie multa. " ... Viata mi-a demonstrat cata dreptate avea ... cand nu stii multe traiesti viata raportat la ceea ce stii ... oamneii de la tara traiau simplu, dar, TRAIAU .Nu tot ce ai impresia ca te-nvata are rol educativ ... multe din lucrurile invatate au rol de-a dreptul distructiv .
Am invatat ca atat bucuriile cat si durerile ni le ducem singuri, cei din jur fiind adesea prea grabiti sa-si experimenteze propriile stari pentru a te baga in seama ...
 Aplicabilitate: Vara anului trecut precum si sfarsitul acestuia mi-au aratat acest lucru ... Am fost intr-un haos personal din care nu m-a putut scoate nimeni si in care m-am "balacit" pana in momentul in care am spus : Multumesc Doamne pentru alegere ...
Am invatat ca pot fi un om bun dar acest lucru sa fie cateodata prea putin pentru celalalt ...
 Aplicabilitate: Sunt un om bun si nu o spun eu ... sunt asa pentru ca aceasta-mi este structura si nu pentru ca fac vre-un efort sa fiu asa ... nu caut rasplata sau plata pentru ceea ce ofer ... dar ... imi dau seama ca dincolo de oferta mea omul celalalt are nevoie de mai mult ... iar eu sunt limitata pentru ca nu-i traiesc viata celuilalt ..
Am invatat ca o data cu varsta viata isi schimba consistenta si culoarea ...
 Aplicabilitate: Da ... am niste ani in spate ... ani care au cizelat sau au erodat ... caracter si fizic ... Vulcanul care am fost s-a stins odata cu varsta limitandu-mi existenta la un simplu parc de distractie hodorogit si vopsit in culori estompate ... Ce iubesc acum ??? Viata in intreaga ei manifestare, soarele care rasare si apune intr-un ciclu perfect, ploaia chiar enervanta a zilelor inorate ... pasarile cerului ca pot zbura si le pun pe aripi si dorurile si visele mele ... cainii care se joaca atat de frumos ca si cand ar fi niste copii lipsiti de griji ...
Am invatat ca niciodata nu poti invata indeajuns pentru a exista in fiecare clipa senin ..
 Aplicabilitate: Am invatat ... dar seninatatea nu vine din ce inveti ci din ce traiesti, din ce existi ...
Am invatat ca invatand nu ma ajuta intotdeauna si ca nevoia de a experimenta este mai puternica decat teoria ...
 Aplicabilitate: Teoretic sunt perfecta ... practic sunt ... in cautarea perfectiunii ...
Am invatat ca fiecare zi este o alta zi a vietii mele ce nu se aseamana cu cea traita ieri, chiar daca are aparenta unei rutine obositoare ..
 Aplicabilitate: Astazi ... este altfel ... chiar daca timpul se scurge in acelasi ritm ...

Revin daca mai este cazul si daca mai este nevoie de ... explicatia aplicabilitatilor ... 

Am invatat ca pentru multi oameni esti doar o halta, grabiti fiind sa alerge spre gara cealalta si uitand adeseori caldura cu care i-ai intampinat si le-ai tinut companie in cele cateva momente de popas ..
Am invatat sa nu mai am asteptari de la ceilalti, chiar daca astept in continuare ...
Am invatat ca oferind nu voi primi nimic la schimb pentru ca adeseori ceea ce oferi pare nemultumitor celuilalt, chiar daca oferi tot ce poti si o faci din tot sufletul ...
Am invatat ca ... nu stiu sa exist ... doar supravietuiesc ... cateodata mai bine, altadata mai ... beteag ...
Am invatat ca suntem doar sclavi ... ai propriilor nevoi, ai propriilor pasiuni ... care ne stapanesc ...
Am invatat ca nimic nu este batut in cuie si fiecare teorie poate fi desfiintata de cateva momente de practica ...
Am invatat ca nu este totuna sa iubesti cu a fi iubit ..
Am invatat ... sa-mi plimb pasii pe alei solitare fara sa ma mai simt singura ...
Am invatat  si inca n-am invatat nimic ...
Am invatat ca iti poti dori apropierea de un om, dar asta nu inseamna ca o vei si primi indiferent cat de mare ti-e dorinta ..
Mai am atat de multe de invatat ... si atat de multe de exprimat si experimentat ...

4 comentarii:

  1. Da, în multe privinţe ai dreptate.
    Şi eu am învăţat destule, atât de multe încât de vreun an am decis că e mai de folos să uit tot. Sau măcar să ignor complet aceste cunoştinţe. Şi am lăsat să mă ducă valul vieţii acolo unde vrea el.
    Nu mi-e nici bine, nici rău. Dar acest fel "de niciun fel" în care curge viaţa mea e nemulţumitor. Ne mai fiind lucruri care să merite făcute şi învăţate, s-a pierdut rostul.
    Eram prietenă cu timpul, însă el incepe să se ridice împotriva mea. Acum e prea mult pentru nimicul pe care-l trăiesc şi a rămas prea puţin pentru a începe un alt vis.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar cred că la fel s-a petrecut şi se petrece cu fiecare om de pe planetă, la vârsta noastră.
    Vreau să zic că deşi fiecare e unic, situaţiile seamănă izbitor de mult. Pentru că e vorba, la urma-urmei, de condiţia ingrată a fiinţei umane, de scindarea între posibilităţile fizice, biologice, de vârstă şi ceea ce intelectul îi promite.
    "Din minte" orice pare posibil şi probabil, dar biologic ne uzăm puţin câte puţin, până ce discrepanţele devin inacceptabile.

    RăspundețiȘtergere
  3. Iertare fetita ... ca n-am intervenit mai devreme ...
    Suntem legati de biologic intr-un mod care pe undeva ne conduce existenta ... si asta in principal datorita societatii si a tarelor impuse de ea ... Adeseori ma simt inconfortabil cand aud spunandu-se despre persoanele de 40 de ani sau trecute de aceasta varsta ca sunt batrane ... Realitatea este ca fiecare isi duce povara biologica in felul lui, unul mai bine si altul mai putin bine si toate astea sunt raportate la existenta fiecaruia ...
    Iarasi sunt foarte obosita si am sentimentul ca nu pot rationa corect ... Voi incerca o interventie maine cand sper din suflet sa fiu ceva mai ... inteligenta .
    Noapte vegheata de ingeri sa ai . :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am înţeles. Nu-ţi face griji, eu trec zilnic pe pagina ta. Când poţi şi ai starea necesară, ne vedem pe aici.
      Şi tu la fel! Hai, întremează-te!
      Pup

      Ștergere