duminică, 29 mai 2011

Colon hidro terapia



COLON  HIDRO  TERAPIA


       Este o metoda alternativa de tratament ce restaureaza si mentine sanatatea colonului si implicit a intregului organism.

       Obiceiurile moderne de alimentatie, produsele rafinate si procesate, mancarea gatita in mod excesiv si devitalizata, lipsa unui aport optim de vegetale si apa, viata sedentara, stresul isi pun amprenta asupra sanatatii si calitatii vietii.Toate acestea afecteaza in primul rand sistemul digestiv si consecutiv organele de excretie (rinichi, ficat, plamini, piele), sistemul imunitar si sistemul endocrin cu repercusiuni atat la nivel fizic cat si psihic.
       Alimentele de origine animala,conservantii si aromele sintetice, produsele rafinate ( faina alba, zaharul, etc), condimentele, alcoolul, medicamentele au un efect iritant asupra mucoasei intestinale generand, ca mijloc de protectie, producerea de mucus in exces.Acumulandu-se, acesta se solidifica si se transforma intr-o crusta aderenta la peretii colonului ce reduce diametrul acestuia avand ca rezultat o iritare si mai puternica, incetinirea tranzitului intestinal, constipatie, generarea de toxine ca rezultat al putrefactiei reziduurilor alimentare ce raman un timp prea indelungat in colon, proliferarea microorganismelor patologice si a parazitilor si o absorbtie deficitara a nutrientilor din alimente in sange.

       Sanatatea in general si in mod special cea a colonului depinde atat de alimentatie (”suntem ceea ce mancam”) cat si de eliminarea reziduurilor rezultate din procesul de digestie ( inca din cele mai vechi timpuri era cunoscut faptul ca “moartea vine din colon”, medicii antici din toate culturile acordand o importanta deosebita mentinerii unui colon curat si sanatos).
In mod normal pasajul alimentelor prin tubul digestiv ar trebui sa se produca in mai putin de 24h dar, din pacate, in conditiile actuale de viata s-a ajuns la 48-72h sau chiar mai mult.O functionare intestinala optima presupune ca numarul vizitelor la toaleta sa fie egal cu numarul meselor principale, acestea sa se produca fara efort sau durere si in mod spontan(fara stimulente de tipul cafea, tigari, laxative, etc).

       Simptome si afectiuni determinate de acumularile toxice la nivelul colonului:

  -tulburari digestive~constipatie, diaree, digestie lenta, distensie abdominala, flatulenta, colon atonic, sindromul intestinului iritabil, ocluzie intestinala, inflamatii (colite, boala Crohn, etc), colon spastic, disbioza, afectiuni hepatice, diverticulita
  -parazitoze intestinale~viermi, fungi ( in special candida ), bacterii ( datorita mediului toxic si aportului insuficient de nutrienti ce hranesc bacteriile benefice, care la randul lor tin sub control proliferarea celor patogene)
  -tulburari metabolice si de excretie~imposibilitatea de a slabi oricat de multe si drastice diete ai tine sau imposibilitatea de a lua in greutate, oscilatii bruste ale glicemiei, sindrom de malabsorbtie, edeme, celulita ( toxinele se depoziteaza in celulele grase, organismul fiind fortat sa produca mai multe celule grase pentru a putea scoate excesul de toxine din circulatie, protejand astfel organele importante)
  -probleme dermatologice~acnee, psoriazis, eczeme, pete, cearcane, riduri, transpiratie excesiva sau urat mirositoare, imbatranire precoce a pielii ( pielea este cel mai mare organ de excretie, orice dezechilibru al unuia sau mai multor organe excretorii le forteaza pe celelalte sa ii suplineasca functiile)
  -afectiuni imunologice~astm, alergii, imunitate scazuta (infectii si raceli frecvente)
  -probleme osteo-articulare~artrita, reumatism, dureri
  -oboseala cronica, nivele scazute de energie, somnolenta, tulburari ale somnului
  -iritabilitate, depresie, schimbari bruste de dispozitie, migrene
  -scaderea capacitatii de concentrare si de memorare, a claritatii mentale si a abilitatilor cognitive
  -tulburari circulatorii, venectazii, vene varicoase, toxemie
  -disconfort sau durere pre/postmenstruala

   Daca aveti unul sau mai multe din simptomele enumerate mai sus colon hidroterapia este o solutie pentru dumneavoastra.
   De asemenea, aceasta terapie este de un real folos  persoanelor bolnave de cancer prin ajutorul dat organismului in eliminarea toxinelor rezultate din dezintegrarea tumorilor in cazul celor ce urmeaza un program metabolic de tratament sau a substantelor toxice utilizate in cadrul chimioterapiei.
   O alta utilitate majora a acestei metode este ca mijloc de pregatire pentru interventii chirurgicale sau diferite metode de investigatie (colonoscopie, rectoscopie, biopsii) asigurand o diagnosticare mai precisa si evitand starile de rau produse de ingestia diferitelor substante utilizate in mod curent.

      Colon hidroterapia este o metoda blinda ce implica infuzia de apa purificata si dezinfectata in colon via rectum la o temperatura si presiune optima ce sunt permanent monitorizate.Instrumentele ce intra in contact cu pacientul sunt de unica folosinta eliminand orice posibilitate de contaminare.Intraga procedura se realizeaza in sistem inchis ceea ce permite ca intreg continutul intestinal sa fie transportat direct catre sistemul de evacuare fara nici un fel de miros dezagreabil sau alte situatii ce ar putea sa va lezeze sensibilitatea.In timpul tratamentului se realizeaza o serie de infuzii si descarcari si de asemenea un usor masaj abdominal pentru a facilita dislocarea materialului toxic aderent la peretii colonului.
       Durata unei sedinte este de cca. 45 min. cu exceptia celei initiale care va dura ceva mai mult deoarece vom discuta despre problemele dvs. si daca doriti va voi da citeva sfaturi in privinta nutritiei.
       Procedura este complet nedureroasa si veti fi uimiti de eficacitatea ei inca din timpul sedintei dar mai ales dupa terminarea ei.

       Beneficii:

-curatarea si detoxifierea colonului de reziduuri ( unele acumulate pe parcursul a multi ani de zile ) si paraziti
-tranzit normal, regulat
-refacerea tonusului, formei si functiei normale a colonului
-stimularea si intarirea sistemului imunitar
-detoxifierea intregului organism
-prevenirea aparitiei afectiunilor digestive ( inflamatii, ulceratii, hemoroizi, cancer, etc)
-absorbtie normala a nutrientilor in singe
-cresterea energiei, claritatii mentale
-stare generala de bine, optimism
-tratarea retentiei hidrice si a celulitei
-controlul apetitului si al greutatii
-restaurarea unui pH optim al organismului

    Contraindicatii:

-hemoragii sau inflamatii acute la nivelul colonului, hemoroizi, cancer la nivelul colonului, aderente pelviene, fisuri sau fistule anale, hernie abdominala, interventii chirurgicale abdominale recente, sarcina dupa luna a treia, tulburari cardiace severe, insuficienta renala severa.

   Pentru mai multe informatii si programari:

Cabinet colon hidro terapie  AquaHealing
  
-adresa: str.Mihai Eminescu nr.163,et.6,ap.605(linga statia de ambulanta),Bucuresti           
-telefon: 0724.982 350

Va multumesc si va rog sa trimiteti acest mesaj celor ce le-ar putea fi de ajutor! 
Va urez o zi frumoasa!
Cleopatra Coroaba

Fericirea de a darui

Nu-mi pot exprima uluirea si bucuria vazand ca totusi exista oameni asemenea celui din videoclip ... Este superb ... A darui doar pentru ca asa am fost creati ... a darui ... iubirea ...

http://biertijd.com/mediaplayer/?itemid=25280

sâmbătă, 28 mai 2011

Rose Milligan





Rose Milligan -”Dust if you must”

Sterge praful, daca trebuie, dar oare n-ar fi mai bine
Sa pictezi un tablou sau sa scrii o scrisoare,
Sa coci o prajitura sau sa plantezi o samanta,
Cantarind diferenta intre a vrea si a avea nevoie?
Sterge praful, daca trebuie, dar vezi ca nu prea e timp,
Cand sunt rauri in care sa inoti si munti pe care sa te cateri,
Muzica de ascultat si carti de citit,
Prieteni de iubit si viata de trait.

Sterge praful, daca trebuie, dar lumea e acolo afara,
Cu soarele in ochii tai, cu vantul prin parul tau,
O fulguiala de zapada, o rapaiala de ploaie.
Aceasta zi nu se va mai intoarce niciodata.
Sterge praful, daca trebuie, dar tine bine minte
Batranetea va veni si ea nu e intotdeauna blanda.
Iar cand va fi sa te duci (si va trebui sa te duci o data si-o data),
Tu, chiar tu insuti, vei lasa in urma ta mult praf.
Aminteste-ti ca o casa devine un camin cand poti scrie “Te iubesc” pe mobila.

vineri, 27 mai 2011

La Vie en ROSE



Fiecare calatorie incepe odata cu deschiderea ochilor catre lume si cu primul strigat prin care-ti faci simtita prezenta ... Ce poate fi mai minunat ca aparitia in viata oricarui cuplu a unui copil ??? Adeseori aceasta mica minune iti rastoarna tabieturile, obiceiurile si iti modifica total traiectoria vietii ... Si adeseori constati ca nu ai nici-o pregatire pentru a te putea ingriji de mica minune aparuta in viata ta ... Te uiti la el si-n fiecare zi te uimeste prin tot ce-ti ofera si ceea ce-ti ofera cel mai mult in prima parte a vietii este o iubire atat de curata si pura incat pare incredibila ... si de care ar trebui sa te bucuri atata timp cat o ai nealterata de iesirea in societate ... mai tarziu intervine trocul sentimental :) ...

Oamenii sunt o componenta importanta in parcursul vietii ... ei sunt precum roua diminetii, picaturi de lumina venite sa-ti hidrateze sufletul ... Traseul este presarat cu tot felul de oamenii, unii mai buni, altii mai putin buni ... unii mai frumosi, altii mai putin frumosi ... unii mai inteligenti, altii mai saraci cu duhul ... si toate comparatiile acestea le facem doar pentru ca traim in dualitate ... de fapt oamenii sunt aceasi ... difera poate doar urma lasata in sufletul tau ... Ce-mi doresc sa transmit si ce-mi doresc sa inteleaga fiecare este faptul ca fiecare om intra in viata fiecaruia dintre noi cu un scop si intr-un moment in care fie avem noi nevoie de el, fie are al nevoie de noi ... apoi pleaca ... cateodata spunandu-ti " Sa ramai asa cum esti ... Sa nu te schimbi niciodata" fara sa stie ca intrand in viata ta a amprentato cu prezenta sa, lasand in suflet urme ... Nu mai esti niciodata la fel dupa ce ai cunoscut un om ... te modifica prin prezenta lui, te modifica prin vibratia lui, te modifica prin perceptia vietii ... Dar asta nu inseamna ca este un lucru rau, din contra ... inseamna ca in acel moment a venit sa-ti reaminteasca ca esti om, ca ai sentimente, ca existi dincolo de rutina cotidiana dincolo de framantarile vietii si dincolo de aceea aparenta seninatate cu care te inconjori ... Iti reaprinde vulcanul interior si-l face sa clocoteasca doar spre a-ti arata cat esti de viu ..

Relatiile ... Viata, in traseul ei te poarta prin niste halte sau gari in care inveti sa-ti tragi sufletul si sa te reinventezi ... La un moment dat ai sentimentul ca ai intalnit locul unde vrei sa poposesti indelung pentru ca intr-un moment simti ca ai gasit ceea ce cautai ... Apoi ... odata cu trecerea timpului constati ca de fapt locul ales nu are iarba atat de verde, ca florile nu mai au miros ... ca pamantul incepe sa se schimbe si-ti dai seama ca de fapt tot ceea ce ti s-a parut a fi un colt de rai era de fapt doar o iluzie creata din nevoia ta de a te odihni ... si chiar daca nu-ti mai place locul in care esti ... mai dai cu grebla, mai uzi o floare, mai improspatezi pamantul in speranta ca toate vor arata ca la-nceput ... dar este doar o pierdere inutila de timp si de energie ... Cateodata totusi sunt oameni care chiar gasesc locul potrivit care nu-si schimba decat partial prospetimea, dar care ramane ca o constanta de frumusete pe tot acest traseu al vietii ...

Detasarea ... Hmmmm, ce bine suna ... Cum ajungi sa savurezi si sa experimentezi detasarea ? Simplu si complicat deopotriva ... Se ia una bucata purtator de constiinta ... se stramuta in lume si i se ia posibilitatea de a se amagii, de a se atasa si de a avea asteptari de la ceilalti ... 
Amagirea este atunci cand il investesti pe celalalt cu vise, dorinti, imagini total nerealiste .... si in momentul in care celalalt nu le poate sustine ii spui fatis si convins de adevarul spuselor tale ... "M-ai dezamagit" ... dar dezamagirea este doar la nivel personal si tine de aceea amagitoare investire ... 
Atasamentul ...este aidoma carjei pentru olog ... este mentinerea in stare functionala a unui corp cu handicap ... ma atasez de o persoana din lipsa de plinatate interioara, dintr-o nevoie furibunda de a investi in celalalt ceea ce pare ca-mi lipseste mie ... Ma atasez de copii, investindu-i cu vise ce nu le-am faptuit la timpul meu ... Ma atasez de un pom pentru ca-mi accepta iubirea neconditionand-o ... 
Asteptarile sunt tot amagiri ... proiectii ale nevoilor personale la nivelul celuilalt crezand ca acesta ne va darui ceea ce avem nevoie mai mult la un moment dat ... Nu este asa ... Nu avea asteptari si vei savura bucuria de a primii ceea ce ai nevoie la nivel subconstient modificandu-ti constiinta ....

marți, 24 mai 2011

.... Portile ....







Un rege avea un fiu destept si curajos. Ca sa il pregateasca pentru a infrunta viata, il trimise la un batran intelept.

-Lumineaza-ma! Ce trebuie sa stiu in viata?

-Vorbele mele se vor pierde precum urmele pasilor tai pe nisip, dar o sa-ti dau totusi cateva sfaturi. In drumul tau prin viata vei intalni trei porti. Citeste ce scrie pe fiecare din ele. O dorinta mai puternica decat tine te va impinge sa le urmezi. Nu incerca sa te intorci, caci vei fi condamnat sa retraiesti din nou si din nou ceea ce incerci sa eviti.Nu pot sa iti spun mai mult. Tu singur trebuie sa treci prin asta, cu inima si cu trupul. Acum du-te! Urmeaza drumul acesta drept din fata ta.

Batranul intelept disparu si tanarul porni pe drumul vietii.
Nu dupa mult timp se gasi in fata unei porti mari pe care se putea citi SCHIMBA LUMEA!

- Asta era si intentia mea, gandi printul, caci chiar daca sunt lucruri care imi plac pe aceasta lume, altele nu-mi convin deloc.
Atunci incepu prima sa lupta. Idealul sau, abilitatea si vigoarea il impinsera sa se confrunte cu lumea, sa intreprinda, sa cucereasca, sa modeleze realitatea dupa dorinta sa, El gasi placerea si betia cuceritorului, dar nu si alinareai nimii. Reusi sa schimbe cateva lucruri, dar multe altele ii rezistara.

Anii trecura. Intr-o zi il intalni din nou pe batranul intelept, care il intreba:

-Ce ai invatat tu pe acest drum?

-Am invatat sa deosebesc ceea ce e in puterea mea de ceea ce imi scapa, ceea ce depinde de mine de ceea ce nu depinde de mine.
-Bine zise batranul. Utilizeaza-ti fortele pentru ccea ce sta in puterea ta si uita ceea ce-ti scapa printre degete.
Si disparu.

Putin dupa aceasta intalnire, printul se gasi in fata celei de-a doa porti, pe care statea scris SCHIMBA-I PE CEILALTI!

Asta era si intentia mea, gandi el.Ceilalti sunt sursa de placere, bucurii si satisfactii, dar si de durere, necazuri si frustrari.
El se ridica deci contra a tot ce-l deranja sau nu-i placea la cei din jurul sau. Incerca sa le patrunda in carcater si sa le extirpeze defectele. Aceasta fu a doa lupta a sa. Intr-o zi, pe cand medita asupra utilitatii tentativelor sale de a-i schimba pe ceilalti, il intalni din nou pe batranul intelept, care-l intreba:

-Ce ai invatat tu, deci, pe acest drum?

-Am invatat ca nu ceilalti sunt cauza sau sursa bucuriilor sau necazurilor, a satisfactiilor sau infrangerilor mele. Ei sunt doar prilejul, ocazia care le scoate la lumina.
In mine prind radacina toate aceste lucruri.
-Ai dreptate, spuse batranul.
Prin ceea ce trezesc ceilalti in tine, ei te descopera in fata ta. Fii recunoscator celor care fac sa vibreze in tine bucuria si placerea, dar si celor care fac sa se nasca in tine suferinta sau frustrarea, caci prin ei viata iti arata ce mai ai inca de invatat si calea pe care trebuie sa o urmezi.

Nu dupa multa vreme, printul ajunse in fata unei porti pe care scria SCHIMBA-TE PE TINE INSUTI!

-DAca eu sunt cauza problemelor mele, atunci inseamna ca asta imi ramane de facut, isi zise el si incepu lupta cu el insusi.
El cauta sa patrunda in interiorul sau, sa-si combata imnperfectiunile, sa-si inlature defectele, sa schimbe tot ce nu-i placea la el, tot ce nu corespundea idealului sau.
Dupa cativa ani de lupta cu el insusi, dupa ce cunoscu cateva succese, dar si esecuri si rezistente, printul il intalni iarasi pe batranul intelept, care-l intreba:

-Ce ai invatat tu pe acest drum?

-Am invatat ca exista in noi lucruri pe care le putem ameliora, dar si altele care ne rezista si pe care nu le putem invinge.
-Asa este, spuse batranul.
-Da, dar m-am saturat sa lupt impotriva a tot, a toti si chiar impotriva mea! Oare nu se termina niciodata? Imi vine sa renunt, sa ma dau batut si sa ma resemnez.
-Asta va fi ultima ta lectie, dar inainte de a merge mai departe, intoarce-te si contempla drumul parcurs, raspunse batranul si apoi disparu.

Privind inapoi, printul vazu in departare spatele celei de-a treia porti pe care statea scris ACCEPTA-TE PE TINE INSUTI!
Printul se mira ca n-a vazut cele scrise atunci cand a patruns prima data prin aceea poarta, dar in celalalt sens.
-In lupta devenim orbi, isi zise el.
Si mai vazu zacand pe jos, peste tot in jurul sau, tot ce a respins si a invins in lupta cu el insusi: defectele, umbrele, frica, limitele sale. Le recunoscu pe toate si invata sa le accepte si sa le iubeasca. Invata sa se iubeasca pe el insusi, fara sa se mai compare, sa se judece, sa se invinovateasca.
Il intalni din nou pe batranul intelept , care-l intreba:

-Ce-ai invatat in plus pe acest drum?

-Am invatat ca urand sau detestand o parte din mine inseamna sa ma condamn sa nu fiu niciodata de acord cu mine insumi. Am invatat sa ma accept in totalitate, neconditionat.
-Bine, acesta este primul lucru pe care nu trebuie sa il uiti in viata, acum poti merge mai departe.

Printul zari in departare ceea de-a doua poarta, pe spatele careia scria ACCEPTA-I PE CEILALTI!
Si in jurul lui recunoscu toate persoanele pe care le-a intalnit in viata sa, pe cei pe care i-a iubit si pe cei pe care i-a urat, pe cei pe care i-a ajutat si pe cei pe care i-a infruntat.
Dar spre surpriza sa, acum era incapabil sa le vada imperfectiunile, defectele, lucrurile care altadata il deranjau enorm si impotriva carora luptase.
BAtranul intelept aparu din nou si il intreba:

-Ce-ai invatat mai mult decat prima data pe acest drum?

-Am invatat ca fiind in acord cu mine insumi nu mai am nimic de reprosat celorlalti si nici nu ma mai tem de ei. AM invatat sa ii accept si sa ii iubesc asa cum sunt.
-Bine, acesta este cel de-al doilea lucru pe care trebuie sa il tii minte. Continua drumul.

Printul zari prima poarta, prin care trecuse cu mult timp in urma, si vazu ceea ce era scris pe spatele ei ACCEPTA LUMEA!
Privi in jurul sau si recunoscu aceea lume pe care a dorit sa o cucereasca, s-o transforme, s-o schimbe. Fu izbit de lumina si de frumusetea tuturor lucrurilor, de perfectiunea lor.
Era totusi aceeasi lume de alta data. OAre lumea se schimbase, sau privirea sa? Atunci se ivi batranul care-l intreba:

-Ce ai invatat pe drumul asta?

-Acum am invatat ca LUMEA ESTE OGLINDA SUFLETULUI MEU. Ca eu nu vad lumea, ci ma vad pe mine in ea. Cand sut fericit lumea mi se pare minunata, cand sunt necajit, lumea imi pare trista. Ea nu este nici vesela, nici trista. Ea exista. Atat. Nu lumea ma necajea, ci starea mea de spirit si grijile pe care mi le faceam. Am invatat sa o accept fara sa o judec, fara nici o conditie.

Acesta este cel de-al treilea lucru important pe care nu trebuie sa-l uiti. Acum esti impacat cu tine, cu ceilalti si cu lumea!

Esti pregatit sa pornesti spre ultima incercare: trecerea de la linistea implinirii, la implinirea linistii, spuse el si disparu pen
tru totdeauna.

Pasi ....





CALEA INTELEPTILOR

Motto: Calea cea mai lunga incepe tot cu un simplu pas...





Cu multi ani in urma, traia in sudul Italiei, intr-o pestera de pe multele Etna, un mare intelept, a carui faima depasise cu mult hotarele tarii. El se numea Ridano, iar poporul ii daduse si numele de Intelis (mare intelept).



Ridano traia in mare simplitate si totusi, se considera cel mai fericit om din lume.



Lumea credea cu tarie ca Ridano cunoaste marele secret – secretul caii care duce la fericire, aici pe Pamant, in aceasta viata.



Multi regi invidiosi i-au oferit putere si bani si au incercat chiar sa-l ameninte cu moartea, pentru a-i smulge secretul caii spre fericire. Cu cat insistau mai mult, cu atat erau mai nefericiti, caci Ridano Intelis tacea si fericirea lui era din zi in zi mai mare.



Intr-o zi a venit la el un copil si i-a spus cu simplitate :



-Domnule, la fel ca Dumneavoastra, as vrea si eu sa fiu fericit. Va rog spuneti-mi si mie care este calea spre fericire.



Ridano, vazand puritatea copilului, i-a zis :



- Tie iti voi arata calea ce duce la fericire, Vino cu mine si fii foarte atent.



Calea aceasta nu este usoara. De cele mai multe ori, orice cale fara greutati nu duce nicaieri!



Calea fericirii e o cale ingusta si abrupta si de aceea trebuie, de la inceput, sa mergi pe ea pas cu pas, incet si cu mare atentie.



Ea este aratata de Dumnezeu numai celor alesi. Copile, marele secret al caii spre fericire nu este altceva decat o serie de pasi pe care trebuie sa-i faci, cu mare concentrare si convingere, de-a lungul intregii tale vieti.





Primul pas:



... este sa stii ca Dumnezeu exista in toate lucrurile din viata ta si, pentru aceasta, trebuie sa-L iubesti si sa-I fii recunoscator pentru tot ce ai si pentru toate evenimentele care ti se intampla; sa fii multumit cu ceea ce ai si cu ceea ce nu ai: acest pas se numeste DEVOTIUNE.



Al doilea pas:



... este sa te iubesti pe tine insuti, in fiecare zi. Cand te trezesti si inainte de a adormi, spune: „Sunt important, am valoare, sunt capabil, sunt inteligent, sunt iubitor, astept mult de la mine, nu exista obstacol pe care sa nu-l pot invinge.” Acest pas se numeste: RESPECT DE SINE.



Al treilea pas:



... este sa pui in practica tot ceea ce spui ca esti si, daca tu gandesti ca esti in stare, fa ceea ce iti propui; daca tu gandesti ca esti inteligent, actioneaza inteligent; daca tu gandesti ca esti capabil de iubire si devotament, iubeste fara teama tot ceea ce a creat Dumnezeu in jurul tau; daca tu gandesti ca nu exista obstacol pe care sa nu-l poti depasi, atunci propune-ti obiective in viata si lupta pentru realizarea lor, pana cand le vei obtine. Acest pas se numeste MOTIVARE.



Al patrulea pas:



... este sa nu invidiezi pe nimeni pentru ceea ce are sau pentru ceea ce este; ei vor obtine partea lor, tu o vei obtine pe a ta. Sa nu pastrezi in inima ta ranchiuna impotriva nimanui, caci acest sentiment nefast nu te va lasa sa fii fericit. Trebuie sa-L lasi pe Dumnezeu sa faca dreptate si tu iarta si uita. Acest pas se numeste ONESTITATE.



Al cincilea pas:



... este sa nu iei absolut nimic, de la nimeni, din ce nu iti apartine; aminteste-ti ca, potrivit legilor implacabile ale naturii, daca o faci, maine vei pierde ceva de mai mare valoare pentru tine. Acest pas se numeste CINSTE.



Al saselea pas:



... este ca nu trebuie sa faci pe nimeni sa sufere fizic, mental sau spiritual; toate fiintele Pamantului au dreptul sa fie respectate si iubite. Acest pas se numeste NON – VIOLENTA.



Ultimul pas:



... este sa observi cu atentie ce este in jurul tau; sa descoperi mereu in fiecare lucru, eveniment, fiinta, partea lui buna si nu lipsurile. Ajuta-i pe cei care au nevoie, fara sa te gandesti ca nu vei primi nimic in schimb. Iubeste adevarul, chiar daca el te dezavantajeaza. Acest pas se numeste DISCERNAMANT.




In ziua in care m-am iubit cu adevarat ...


Următorul poem a fost scris de Charlie Chaplin la cea de-a 70-a aniversare a sa, în ziua de 16 aprilie 1959.

Acest poem e ca o lecţie de viaţă primită de la un geniu al comediei. Citându-l şi aprofundându-i sensul, ne poate ajuta să ne întoarcem privirea către noi şi să privim viaţa cu alţi ochi şi cu o inimă mai curată. 

"In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am inteles ca in toate imprejurarile, ma aflam la locul potrivit, in momentul potrivit. Si atunci, am putut sa ma linistesc.
Astazi, stiu ca aceasta se numeste … Stima de sine.

In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am realizat ca nelinistea si suferinta mea emotionala, nu erau nimic altceva decat semnalul ca merg impotriva convingerilor mele.
Astazi, stiu ca aceasta se numeste … Autenticitate.

In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am incetat sa doresc o viata diferita si am inceput sa inteleg ca tot ceea ce mi se intampla, contribuie la dezvoltarea mea personala.
Astazi, stiu ca aceasta se numeste … Maturitate.

In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am inceput sa realizez ca este o greseala sa fortez o situatie sau o persoana, cu singurul scop de a obtine ceea ce doresc, stiind foarte bine ca nici acea persoana, nici eu insumi nu suntem pregatiti si ca nu este momentul …
Astazi, stiu ca aceasta se numeste … Respect.

In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am inceput sa ma eliberez de tot ceea ce nu era benefic … Persoane, situatii, tot ceea ce imi consuma energia. La inceput, ratiunea mea numea asta egoism.
Astazi, stiu ca aceasta se numeste … Amor propriu.

In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am incetat sa-mi mai fie teama de timpul liber si am renuntat sa mai fac planuri mari, am abandonat Mega-proiectele de viitor. Astazi fac ceea ce este corect, ceea ce imi place, cand imi place si in ritmul meu.
Astazi, stiu ca aceasta se numeste … Simplitate.

In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am incetat sa mai caut sa am intotdeauna dreptate si mi-am dat seama de cat de multe ori m-am inselat.
Astazi, am descoperit … Modestia.

In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am incetat sa retraiesc trecutul si sa ma preocup de viitor. Astazi, traiesc prezentul, acolo unde se petrece intreaga viata. Astazi traiesc clipa fiecarei zile.
Si aceasta se numeste … Plenitudine.

In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am inteles ca ratiunea ma poate insela si dezamagi. Dar daca o pun in slujba inimii mele, ea devine un aliat foarte pretios.
si toate acestea inseamnaSa stii sa traiesti cu adevarat.”

duminică, 22 mai 2011

O noua zi ... o noua portie ... de cuvinte ...

Astazi am descoperit ceva uimitor ... Primul pas trebuie facut intr-un moment de nebunie ... Nebunia este permisiva si non rationala ... In aceea secunda nu mai exista emotii negative si faci cel mai bun lucru dictat de spiritul tau ... pentru ca acesta ramane curatat de ratiune si frici care te-ncorseteaza in tipare greu de trecut . Fiti nebuni macar o clipa a existentei voastre pentru a face acel prim pas ...
Imi aduc aminte de copilarie si de aceea "inconstienta" in care totul parea perfect ... nu aveam frici, nu existau emotii ... era o superba stare de liniaritate ... in care erai foarte centrat pe propriul Univers ... Un Univers pe care in timp il pierzi dar care ramane undeva in interiorul tau permitindu-ti din cand in cand o evadare din cotidian si o incarcare a bateriilor ...  Tarziu, la varsta adolescentei am intalnit o situatie care m-a uimit ... Faceam inot , nu de performanta ... era ca un fel de clatire dupa orele de aerobic ... si intr-o zi a venit cineva cu un copilas de 6-7 luni sa-l invete sa inoate ... La vremea acea am ramas uimita de "inconstienta" tatului si fascinata de atitudinea flacaului ... A fost aruncat in aer si pur si simplu a aterizat in apa inecanduse in adancul ei ... Am ramas fara respiratie asteptand ca micul prunc sa iasa la suprafata ... a iesit ca si cand era amfibian ratacit intr-un plan terestru ... :)
 

O noua zi


Calatorind la clasa a doua ...

Asa cum frumos a spus Sonia Choquette in Calatorind cu viteza iubirii, viata, calatoria existentei noastre terestre se face fie la clasa intai,fie la clasa a doua ... alegerea ne apartine in exclusivitate ...

Dar ... ce te faci cu niste tare sociale adanc inradacinate in structura ta genetica, aduse de generatii intregi ce au sapat transee in constiinta ta ... Ce faci ? Adeseori, ramai cantonat in ele asteptand si sperand sa vina cineva din exterior sa te extraga de acolo si sa te puna acolo unde iti este locul ... undeva la clasa intaia a trenului vietii ... Si astepti si astepti si  astepti ... si anii trec si garile sunt din ce in ce mai rare ... si aspectele calatoriei din ce in ce mai mohorate ... si acumularile mai mari ... si mostenirea genetica transmisa copiilor mai grea si mai impovaratoare ... Si totusi acesta este scenariul ce se potriveste cel mai bine multora dintre noi ...

Viata ne este data individual ... nimeni, dar absolut nimeni nu ne-o poate trai ... lucru absolut normal de altfel ... chiar daca multi gandesc ... "Copilul meu va face cutare sau cutare lucru pe care eu doar l-am visat " ... Copilul isi va trai si isi va asuma propria viata,independent de dorintele voastre, independent de cerintele voastre ... pentru ca asa este corect ... Am fost educati si continuam sa educam ... dupa un tipar atipic si defect conceptual... Fricile, atasamentele, amagirile sunt tipare dobandite prin educatie ... o educatie menita doar sa induca o stare de continua teama ... teama pentru ziua de maine, teama pentru a nu fi parasit, teama de a nu gresi ... teama ... teama ... teama ... Wow ... ce de temeri ... dar oare spiritul meu unde este ? Eu ce sunt sau cine sunt ? Eu sunt doar un principiu guvernat de educatie ... Dar asta nu este neaparat un impediment decat daca-i permiti sa te invadeze si ramai doar in sfera acestui principiu... Poti trai plenar si constient propria ta viata gasind doar drumul catre tine insuti, ceea ce nu este nici usor si nici facil pentru ca te-ncurci in aceleasi  ite educationale care te tin inlantuit  si supus fricilor tale .

Fiecare dintre  noi stie ce-nseamna cel mai bine pentru el o calatorie la clasa intai ... dar multi prefera comoditatea si disconfortul unei calatorii la clasa a doua doar din frica de a evada intr-un spatiu vast si necunoscut care este totusi permisiv si existent dincolo de realitatea construita in spatele educatiei ...

Nu lasati calatoria doar in trapul calului, danganind si scartaind anevoios creindu-va un drum plin de santuri si hartoape ci macar in acest mod folositi-va de descoperirile tehnologiei si savurati calatoria in zborul vulturului ... la clasa intai, bucurandu-va de toata frumusetea infinitului ceresc si al celui pamantean ce se asterne la picioarele voastre asteptand doar sa fie explorat fara temeri si fara asteptari ... Iubiti si iubiti-va daruindu-va voua insiva si celor din jur placerea unei calatorii fantastice si ..."periculoase" ... dar sublime.

luni, 16 mai 2011

Extractul de Zmeur - solutia tamaduitoare pentru problemele feminine

Extractul din mladite de zmeur a fost folosit inca din antichitate, cunoscandu-se efectele benefice ale gemoterapiei din care face parte si acest extract.


extract de zmeurGemoterapia este o ramura a medicinei naturiste ale carei beneficii terapeutice se bazeaza pe utilizarea mladitelor tinere si a germenilor de plante considerate ca fiind forme vii care inmagazineaza o imensa cantitate energetica prin substantele specifice care asigura cresterea si dezvoltarea unei noi plante. Aceste substante au roluri puternice si asupra sanatatii omului.


Extractul din mladite de zmeur se poate procura de la plafar sub forma de tinctura sau de ceai. Consumul extractului de mladite de zmeur se face strict conform prospectului produsului. Extractul de mladite de zmeur se obtine din mladitele foarte tinere ale acestei plante, avand efecte diferite fata de fruct: zmeura.


Beneficiile miraculoase pentru femei ale extractului de Zmeur


Extractele de mladite de zmeur aduc numeroase beneficii femeilor:
  • Amelioreaza durerile din timpul menstruatiei, precum si simptomele sindromului premenstrual ca: dureri de burta, balonare, irascibilitate, insomnie, umflarea si durerea sanilor etc.;
  • Adjuvand in tratamentul fibroamelor uterine sau ca tratament preventiv;
  • Ajuta la prevenirea tulburarilor menstruale ca: sangerari menstruale abundente (menoragie), sangerari intermenstruale (metroragie), dureri la menstruatie (dismenoree);
  • Adjuvant in tratarea chisturilor ovariene;
  • Reprezinta un bun tratament impotriva acneei (cea datorata pubertatii, ci nu datorata unor germeni patogeni rezistenti cum se intampla in cazul acneei vulgaris);
  • Adjuvant in amenoree;
  • Ajuta la usoara marire a sanilor pentru femeile cu sanii mici;
  • Adjuvant in tratamentele infectiilor uterine (metrita);
  • Previne infectiile vaginale – vaginitele si candidozele;
  • Scade pilozitatea, in cazul persoanelor cu pilozitate excesiva;
  • Sporeste fertilitatea;
  • In cazul consumului de ceai de zmeur, previne avortul spontan. Tinctura de zmeur nu este indicata femeilor gravide.
  • Tulburari sexuale – extractul de zmeura sporeste dorinta sexuala, libidoul, avand efecte usor afrodiziace;
  • Contine antioxidanti, prevenind imbatranirea;
  • Extractul de zmeur prezinta efecte anticancerigene;
  • Previne sau se foloseste ca adjuvand in infectiile urinare si pietre la rinichi (litiaza renala);
  • Accelereaza diureza, prevenind retentia de apa si aparitia edemelor.

Se recomanda atentie in administrarea extractului de zmeur la copii. Intrebati medicul inainte de administrarea acestui produs naturist.


sursa: healthy.kudika.ro

Ingerii in muzica de la Adagio in C Minor :)

Brocardul - Qigong

BADUANJIN

Exercitiul de qigong baduanjin poate fi tradus ca :
— brocartul in opt sectiuni
—cele opt piese de brocart
—brocartul de aur in opt sectiuni
—cele opt miscari de matase
—cele opt comori dao yin…
Brocartul este o stofa ornamentala de matase, foarte pretuita in China, si adesea tesuta cu fir de aur sau de argint.Analogia cu brocartul ne arata ca aceste miscari impartasesc corpului dar si energiei acestuia o calitate asemanatoare matasii( finete, circularitate, curegere neintrerupta, armonie cu natura si cu universul).Ca orice exercitiu de qigong, acesta este structurat in functie de obiectivele propuse.Cu alte cuvinte , baduanjin este in primul rand, dar si la primul nivel de intelegere, un exercitiu destinat sanatatii, prin restabilrea echilibrului dintre energia interna si energia universala, prin inlaturarea blocajelor ce impiedica qi-ul sa curga intr-o maniera neinrerupta, prin refacerea raportului corect dintre yin si yang etc…De asemenea el este folosit si in artele martiale ca un exercitiu suplimentar.
Exercitiul este mentionat in mai multe scrieri din perioada Dinastiei Song.In “Cele zece compilatii pentru cultivarea perfectiunii” se gasesc ilustratii pentru toate cele opt miscari,iar in “Pivotul Caii” niste referiri la o forma arhaica de qigong.
In ” Cele zece compilatii pentru cultivarea perfectiunii” se face referire la doi dintre cei OPT NEMURITORI din Pantheonul taoist, si anume Zhongli Quan si Lu Tung-pin care ar fi creat acest set de exercitii.
De-a-lungul timpului baduanjin a suferit unele modificari in sens de variatii ale tehnicii.De exemplu in anumite zone cele opt miscari au fost extinse la 12, realitate care a fost surprinsa si descrisa de catre WangZuyuan, un cunoscut practicant de Yijin Jing in manualul de box “Expuneri ilustrate ale tehnicilor interne” din 1882.
Anumite surse mai recente( sec.19) atribuie crearea acestui set genralului Yue Fei, o figura semi-legendara in cultura chinezeasca, asociat cu loialitatea, pentru pregatirea si recuperarea soldatilor sai.
Originea acestui set este mai putin importanta, si , dupa parerea mea, aproape imposibil de stabilit cu exactitate.Mai important este faptul ca oricine ar fi creat acest set de exercitii era un maestru care intelegeastructura interna a omului vazut ca microcosmos, precum si legaturle subtile dintre om si univers.Foarte multe descrieri sunt facute de persoane care sufera de un “complex al istoricului” , si care nu inteleg ca daca preiau doar niste informatii nu aduc qigong-ului nici un beneficiu. De exemplu, daca se afirma ca baduanjin-ul este o evolutie fireasca a unor dansuri antice, exercitii militare sau ritualuri samanice, se pierde insasi esenta acestuia, ca set creat cu un anumit scop prin intelegerea structurii subtile a universului , si cum actioneaza aceasta asupra echilibrului si sanatatii umane.Este o viziune materialista, care prin insasi pozitia sa neaga eficacitatea praticii qigong in general.Mai rau este faptul ca informatia este preluata si folosita chiar de catre unii practicanti, care nu vad inadvertenta dintre supozitii.
O alta greseala este incercarea de a occidentaliza anumite aspecte doar pentru a le face mai accesibile celor din vest.Aceasta falsa accesibilizare este de fapt o denaturare, si o deturnare a atentiei de la adevaratul scop al practicii.Citesc foarte des , de exemplu, ca taichi-ul este o practica de reducere a stresului.Desigur ca practicarea taichi-ului contribuie si la reducerea stresului, dar acelasi efect il poate avea si un somn bun sau o plimbare prin padure.A afirma doar atat pentru ca multi vestici nu inteleg universul mistic in care te introduce practica, este intotdeauna o greseala si un deserviciu adus tuturor. 
“Motivul pentru care apa care curge nu imprastie miasme, iar incheietura usii nu e roasa de carii este ca ele se misca.Daca se strange apa intr-o groapa, ea devine murdara si urat mirositoare.Daca aduni intr-un loc busteni, o mare parte din ei vor fi rosi de carii.Omul intelept trage invataminte si din cele petrecute in jurul lui si din propria sa viata.”
(Ge Hong )


In anul 1972, in suburbia vestica a orasului Changsha, capitala provinciei Hunan, care purta numele de Mawangdui, arheologii au scos la iveala un mormant foarte vechi( doua mii o suta de ani), din perioada dinastiei Han.In acest edificiu funerar s-au descoperit numeroase obiecte de o valoare inestimabila, printre care si manuscrise ce descriu cu lux de amanunte elemente importante ale vietii din societatea acelei perioade.

Dar descoperirea care a suscitat cel mai mare interes a fost trupul unei femei atat de bine conservat, incat tesuturile isi pastrasera elasticitatea, iar chipul parea viu.
Din analiza obiectelor s-a ajuns la concluzia ca Mawangdui este necropola familiei ducelui Li Cang din ducatul Dai, cancelarul principatulu Changsha.
Tot in morminte s-au gasit cinci valuri pictate din matase, iar pe unul dintre ele sunt invatisate 44 de exercitii dao yin(o denumire mai veche pentru exercitiilr de qigong).

Din cauza vechimii, desenele nu se disting in intregime, dar se poate observa ca fiecare este insotit de comentarii.Totusi numai la 31 de figuri se poate descifra textul.Exercitiile au o valoare profilactica, sau sunt destinate tratarii unor anumite afectiuni prin optimizarea unei anumite scurgeri de energie qi.Denumirile acestora sunt , asa cum ne-am obisnuit in lumea chineza, inspirate din lumea animala: “tipatul maimutei”, “cararea ursului”, “aripi intinse”, “spinarea de egreta”, “cocorul” etc.Ceea ce ne intereseaza in mod special pentru aceasta sectiune este faptul ca exercitiile care compun astazi baduanjin-ul se regasesc intr-o anumita masura in cele 44 de figuri daoyin, aratandu-ne inca o data vechimea practicilor energetice chineze.
De asemenea, si miscarile care formeaza astazi cuoscuta rutina a qigong-ului celor 5 animale se regasesc ilustrate printre cele 44 de figuri.Oricum, la ora actuala exista sute, daca nu chiar mai multe seturi de exercitii qigong apartinand unor scoli diferite, dar care au aceleasi priincipii interne.
Practicarea baduanjin-ului poate aduce numeroase beneficii in ceea ce priveste sanatatea, dar si dezvoltarea personala.Este recomandat atat persoanelor bolnave care doresc sa-si recapete sanatatea, cat si practicantilor de arte martiale care doresc sa aprofundeza aspecte importante ale legaturii dintre forta interna si cea externa.Deoarece este un exercitiu de qigong (qi=energie), baduanjin-ul poate dezvolta capacitatea de a simti qi-ul, si , in timp, de a-l manipula, in scopuri martiale sau medicale. Si nu uitati: ” lucrul esential pe care pune accent qigong-ul este morala-DE”
(Maestrul Lin Kai Ting)

Este de preferat sa practicati intr-un mediu natural(padure, parc…), deoarece numai asa se poate folosi la maxim potentialul energei universale.Orele ideale pentru practica sunt intre 5-7 dimineata, atunci cand energia yin a noptii se transforma in energia yang a zilei, sau intre 23-1.Aceste perioade ofera o sezitivitate maxima, dandu-va posibilitatea intrarii mai rapide in starea de qigong. O alta perioada deosebit de importanta pentru practica este reprezentata de noptile cu luna plina, dintre care cea mai puternica energetic este cea de-a doua.
Dar pana la urma , orice moment din zi sau din noapte este important daca este fructificat prin cultivarea celor trei comori, practicang qigong.Mi-au ramas intiparite in minte cuvintele spuse candva de un maestru qigong: “o singura zi de practica pierduta este echivalenta cu un an pierdut”.
Asa ca practicati.
Iata in continuare o prezentare a celor 8 forme ce compun baduanjin-ul:
1- doua maini sustinind cerul
2- tragand cu arcul
3- separand cerul si pamantul
4- bufnita inteleapta uitandu-se in spate
5- boxand cu privirea manioasa
6- ridicarea pe varfuri
7- marele urs intorcandu-se dintr-o parte in alta
8- atingand degetele de la picioare prin aplecare
Exista numeroase variatii ale acestui exercitiu. Pentru cei care vor practica varianta wudang, este important de stiut ca dupa fiecare forma palmele revin in pozitia cultivarii qi-ului.Astfel, in cazul barbatilor, palma dreapta se aseaza peste palma stanga, iar impreuna ambele palme se aseaza pe xia dantian(campul de cinabru inferior) aflat la aproximativ 3 cm sub ombilic, in interiorul abdomenului.Pozitia corecta este atunci cand cele doua puncte laogong  se suprapun.
In cazul femeilor, palmele se aseaza invers, adica palma stanga peste palma dreapta.
Unele dintre exercitiile baduanjin seamana foarte
mult cu unele miscari pe care , noi oamenii, le executam
in mod natural, atunci cand ne trezim din somn, sau cand
suntem intepeniti dupa o pozitie statica sustinuta o perioada
mai lunga de timp.Intr-un mod subconstient, stim cu totii
ce miscari sa facem pentru ca energia blocata sa fie redistribuita
intr-un mod corect, si pentru ca tensiunea musculara sa dispara.
Cati dinte voi , dupa mai multe ore petrecute la birou sau in
fata calculatorului, nu si-au impreunat palmele si le-au ridicat
deasupra capului, cu palmele orientate in sus intr-o miscare de intindere?
Sfatul meu este sa executai aceste forme intr-un mod cat mai natural
si mai relaxat, lasand respiratia sa conduca miscarea(in qi gong respiratia
conduce miscarea, iar in taijiquan miscarea conduce respiratia).



Beneficii

 
1.Doua maini sustinind cerul
In majoritatea textelor clasice se afirma importanta acestei forme pentru stimularea canalului triplu incalzitor(Sanjiao),
care are legatura cu inima, plamanii si stomacul.Aceasta denumire are legatura si cu faptul ca acest canal este implicat in controlul unor procese metabolice.Traditional, exista trei “spatii de ardere”:

a) Shang Jiao sau incalzitorul superior, corespunzand cavitatii toracice.Acest spatiu include plamanii si inima fiind asociat cu respiratia.
b) Zhong Jiao sau incalzitorul mijlociu, corespunzand partii superioare a cavitatii dorsale.Acest spatiu includeWei( stomacul) ,PI( splina), dar careia i se potriveste mai bine termenul de ” sistem pentru absorbtia de nutrienti”, fiind asociat cu procesul de digestie.
c) Xia Jiao , corespunzand partii inferioare a cavitatii dorsale.Aceasta zona include intestinul subtire, intestinul gros, rinichii, vezica urinara, si este asociata cu procesul de eliminare.
Denumirea de sanjiao este folosita pentru acest canal al mainii, datorita efectelor generalizate asupra celor trei zone descrise anterior.
In timpul miscarii este bine sa inspirati (shi qi) cand ridicati mainile, si sa expirati (hu qi) atunci cand le coborati. Unii instructori recomanda respiratia invers abdominala, numita si respiratia taoista( pe inspiratie se se retrage usor abdomenul inferior, in zona xia dan tian, iar pe expiratie se relaxeaza).
In literatura de specialitate exista numeroase referiri la aceasta forma sub diferite denumiri:
“-sustinand cerul cu mainile pentru a regla toate organele interne;
-sustinand cerul pentru a imbunatatii functionarea triplului incalzitor;
-apasand cerul cu ambele maini;
-sustinand cerul, sustinand vidul;
-ridicand cerul.”
( dupa Michael Garofalo)
2.Tragand cu arcul


In timpul acestui exercitiu ochiii trebuie sa urmareasca linia imaginara trasata de sageata.Se inspira pe miscarea de intindere a arcului, iar expiratia se realizeaza pe gura.Se actioneaza asupra plamanilor prin extinderea capacitatii toracice, si prin exersarea partii superioare a corpului.In medicina traditionala chineza, se afirma ca plamanii guverneaza qi-ul, si regleaza transformarea si miscarea apei in organism. Deschiderea plamanilor se face prin nas. De asemenea ei guverneaza pielea si parul de pe corp.Secretia asociata cu plamanii este transpiratia.

3.Separand cerul si pamantul
Aceasta forma actioneaza in special asupra energiei splinei si stomacului.In medicina traditionala chineza splina este un organ yin, fiind originea sangelui , si guvernand transformarea si transportarea.Ea extrage esenta din mancare, esenta ce este transformata mai tarziu in qi si sange.De asemenea sub denumirea de splina in MTC se integreaza si pancreasul.Secretia asociata cu acest organ este saliva.Se deschide in gura si se manifesta pe buze.
  

sursa : arteinterne.wordpress.com